• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fluitiste & Docente

Linda Speulman

Bio

Fluitiste Linda Speulman behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij studeerde bij William Bennett.
Als orkestfluitist remplaceert Linda bij de grotere orkesten in Nederland, zowel in de rol van eerste fluit als tutti fluit. Ze speelt o.a. met Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamer Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Kamerorkest van het Noorden. Buiten Nederland speelt zij onder meer bij het Göteborgs Symfoniker en het Antwerp Symphony Orchestra.

Naast orkestwerk is Linda actief met verschillende kamermuziek ensembles. Samen met harpiste Marije Vijselaar vormt zij duo ‘Tickled Pink’ en spelen zij samen op de meest sfeervolle locaties. Ook maakt Linda deel uit van het Rietveld Ensemble, en nam zij in 2021 haar debuut CD op met de strijkers van dit ensemble. Daarnaast speelt zij al jaren samen met pianiste Ella Kamerich. 
Linda stond aan de wieg van fluitensemble 6Sense waar zij met veel plezier twee jaar lang deel van heeft uitgemaakt. Met 6Sense + Emily Beynon speelde zij o.a. op het Flautissimo Festival in Rome (2015), La Côte Flute Festival in Zwitserland (2016) en het Grachtenfestival (2016).
Met enige regelmaat switcht Linda tussen fluit en piccolo. In 2014 won ze de 3e prijs in de Jonathan Myall Piccolo competitie in Londen.

Al jarenlang heeft Linda een grote passie voor het geven van fluitlessen. In 2015 werd zij geselecteerd als assistent docente voor de William Bennett International Flute Summer School. Hier mocht zij lesgeven aan zeer getalenteerde internationale fluitisten. Van 2016 tot 2023 was Linda als dwarsfluit docente werkzaam bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder en in 2022/2023 was zij als vakdocent verbonden aan het ArteZ conservatorium in Zwolle. Daarvoor was zij een jaar werkzaam als assistent docent aan het Fontys Hogeschool in Tilburg. 
Sinds de zomer van 2022 maakt Linda, als dwarsfluit docente, deel uit van het centrum voor de kunsten Muzehof in Zutphen. Daarnaast heeft zij een lespraktijk aan huis. Ook verzorgd Linda klankworkshops bij Bureau Huismuziek in Ede.
Voor meer informatie over de lespraktijk klik hier.

arista.jpg

KOPSTUK

Sinds 2017 speel ik op een zilveren kopstuk van Miguel Arista. Samen met mijn Brannen een unieke combinatie. Liefde op het eerste gezicht.
brannenlogo.jpg

FLUIT

Ik bespeel sinds 2011 een zilveren Brannen-Cooper fluit met Brögger mechaniek. Een prachtige fluit die helemaal bij mij past.
mehnert_kl.png

PICCOLO

Mijn piccolo van Mehnert heb ik sinds 2023. Heerlijk om op te spelen en een geweldig instrument als het gaat om articulatie en intonatie.