• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fluitiste & Docente

Linda Speulman

Bio

Fluitiste Linda Speulman behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij lessen volgde bij William Bennett, Kate Hill en Patricia Morris. Daarvoor heeft zij haar Bachelor opleiding bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond.

Als orkestfluitist remplaceert Linda bij de grotere orkesten in Nederland, zoals Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Phion (voorheen het Gelders Orkest),  Philharmonie ZuidNederland, Het Noord Nederlands Orkest, Radio Filharmonisch Orkest en het Kamerorkest van het Noorden. Buiten Nederland onder meer bij het Göteborgs Symfoniker.
In de afgelopen jaren toerde zij met het Habsburg Strauss Orkest door Nederland met de productie Wien Bleibt Wien en maakte zij deel uit van rebellencollectief Pynarello. Tijdens haar studietijd speelde Linda twee achtereenvolgende jaren in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en meerdere malen in het Royal Academy of Music Symfonie Orkest.

Naast orkestwerk vormt Linda een duo met pianiste Ella Kamerich. In hun prachtige en gevarieerde programma is een grote rol weggelegd voor vrouwelijke componisten. Klik hier voor meer informatie. Ook vormt ze samen met harpiste Marije Vijselaar het fluit&harp Duo TickledPink

Linda stond aan de wieg van fluitensemble 6Sense waar zij met veel plezier twee jaar lang deel van heeft uitgemaakt. Met 6Sense speelde zij o.a. op het Flautissimo Festival in Rome (2015), La Côte Flute Festival in Zwitserland (2016) en het Grachtenfestival (2016).

Met enige regelmaat switcht Linda tussen fluit en piccolo. In 2014 won ze de 3e prijs in de Jonathan Myall Piccolo competitie in Londen.

Al jarenlang heeft Linda een grote passie voor het geven van fluitlessen. In 2015 werd zij geselecteerd als assistent docente voor de William Bennett International Flute Summer School. Hier mocht zij lesgeven aan zeer getalenteerde internationale fluitisten. Van 2016 tot 2023 was Linda als dwarsfluit docente werkzaam bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder en in 2022/2023 was zij als vakdocent verbonden aan het ArteZ conservatorium in Zwolle.
Sinds de zomer van 2022 maakt Linda, als dwarsfluit docente, deel uit van het centrum voor de kunsten Muzehof in Zutphen. Daarnaast heeft zij een lespraktijk aan huis.

Voor meer informatie over de lespraktijk klik hier.

arista.jpg

KOPSTUK

Sinds 2017 speel ik op een zilveren kopstuk van Miguel Arista. Samen met mijn Brannen een unieke combinatie. Liefde op het eerste gezicht.
brannenlogo.jpg

FLUIT

Ik bespeel sinds 2011 een zilveren Brannen-Cooper fluit met Brögger mechaniek. Een prachtige fluit die helemaal bij mij past.
mehnert_kl.png

PICCOLO

Mijn piccolo van Mehnert heb ik sinds 2023. Heerlijk om op te spelen en een geweldig instrument als het gaat om articulatie en intonatie.