• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online kaartverkoop voor dit concert is helaas niet meer mogelijk, maar het is mogelijk om tot de start van het concert kaarten aan de zaal te kopen . U kunt voor beschikbaarheid een mail sturen naar info@lindaspeulman.com .

23 oktober 2021 | Baarn: Mozart fluitkwartet & Kattenburg kwartet

dagen
uren
minuten
seconden
Beginnend op 23 oktober 2021 20:00

Fluitiste Linda Speulman speelt samen met de strijkers van het Rietveld ensemble, Lis Perry (viool), Richard Wolfe (altviool), Matthias Naegele (cello) en Ella Kamerich (piano) de Mozart Fluitkwartetten en het vrijwel onbekende kwartet van Dick Kattenburg.

BQp33Ja4JCNx2mZq

Mozart schreef 4 fluitkwartetten, ieder kwartet duurt ongeveer een kwartier. De Mozart kwartetten zijn sprankelend en vol energie en optimisme. In zijn langzame delen is de sfeer juist heel intiem en breekbaar. Mozart heeft deze kwartetten geschreven in opdracht van Ferdinand Dejean, een chirurg en kunstliefhebber werkzaam op de VOC schepen. Hij leefde het grootste deel van zijn leven in Nederland en had een bijzondere band met Mozart.

 

Naast deze kwartetten willen we u graag kennis laten maken met de veel onbekendere Nederlandse componist Dick Kattenburg (1919 – 1941). Hij was een Nederlandse componist van Joodse komaf. Op slechts 25 jarige leeftijd overleed hij in concentratiekamp Auschwitz. Dit kwartet werd pas 20 jaar geleden door een familielid op zolder gevonden en is hierdoor nog heel onbekend. Het is een bijzonder werk vol met jazzy en neoklassieke invloeden. Een prachtig stuk wat absoluut een podium verdient.

Dit programma wordt binnenkort opgenomen en is daarna op CD verkrijgbaar.

© 2023 www.lindaspeulman.com. All Rights Reserved. | Linda Speulman | KVK nr: 64827097 | ✉︎ info@lindaspeulman.com